dimarts, 10 de novembre del 2009

Canvis en la pregunta inicial "Situa't de l'1 al 10"

Després de treballar tots aquests conceptes i idees en la PAC 1, la meva puntuació a les diferents preguntes ha canviat una mica des de l'inici. Primer està la valoració inicial, i a continuació la valoració actual.

TE2) L’objecte principal de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: ____4__2 (l'objecte principal és estudiar com fer introduir les TIC en els processos d'E/A per tal d'afavorir l'aprenentatge significatiu.

CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: _8___10__

TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : ___5___1_(ja s'ha repetit força al forum i debat: el coneixement es pot transmetre???)_

DT2) La tecnologia es basa en la ciència per la qual cosa és neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: ___2_ 2 (i la ciència i la tecnologia la fan i la utilitzen les persones, cadascuna amb els seus prejudicis, valors i actituds, que suposo que hi deuen tenir el seu paper._

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: __9__10_(depenent de les propostes de treball que fan els consultors, hi ha aules en que l'intercanvi i l'aprenentatge és constant i d'altres en que no es comparteixen gaires experiències ni coneixements )

DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: _1_3_(_hi ha debats i debats...)_

TE1) La Tecnologia Educativa per a psicopedagogs consisteix en assegurar un bon domini de les TIC: __1__2_(o millor, de com introduir les TIC en els processos d'ensenyament/aprenentatge)_
DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: ___5__7_(doncs si, i per sort, en algunes assignatures, com aquesta ("no és peloteo") s'està aconseguint!)

TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: ___3__1___


DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: ____10__5 (canviaria la paraula determina per condiciona, i afegiria que "de la mateixa manera que la societat condiciona el canvi tecnologic)__



2 comentaris:

  1. En referència al punt TE1, vull comentar-te que el paper del psicopedagog en quant a la TE no és tant el fet d'introduir les TIC en els processos d'e-a, sinó que serà més important assessorar i donar suport a aquest procés.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb tu Raquel, el paper del psicopedagog ha de ser d'acompanayment en el procés més que el responsable directe de tot plegat.

    ResponElimina